Finn ditt neste kredittkort uten inntektskrav

Et kredittkort gir deg mer penger til uforutsette utgifter. Når du finner det riktige kredittkortet for deg, kan du oppnå store rabatter og fordeler gjennom smart bruk. Hos oss kan du finne ditt nye kredittkort, med en komplett oversikt sist oppdatert i januar 2022. Selv om kredittkort gir deg kreditt og muligheten for å få betalingsutsettelse, får du mest ut av fordelene hvis du betaler på forfall.

Viser kredittkort uten krav til inntekt
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "finnkredittkortcom-uinnt"

Hva er et kredittkort?

Kreditt kommer av det franske ordet «credite» som betyr lån. Et kredittkort er som et bankkort, men tilbyr deg muligheten for å utsette selve betalingen til senere, gjennom at banken gjør opp betalingen med selger i mellomtiden. Du er sannsynligvis vant med å bruke et vanlig bankkort til å handle med, som er koblet direkte mot bankkontoen din. Når du får lønn på kontoen, og eksempelvis kjøper en ny miksmaster til kjøkkenet, forsvinner pengene fra kontoen din med en gang, og butikken får pengene på sin konto etter noen få dager. Med et kredittkort blir summen bare reservert på ditt kredittkort, banken vil legge ut for deg ovenfor butikken, og du kan dermed betale banken tilbake senere. Det er eksempelvis en løsning dersom du ikke har fått lønn enda, men det kommer en uforutsett utgift, eller dersom du behøver mer penger nå.


Har et kredittkort en grense?

Kortet vil ha en fastsatt kredittgrense på forhånd. Kortets kredittgrense blir manuelt vurdert av banken i forhold til hvor stor risiko det vil være å utstede kortet, og hvor sannsynlig det er at du betaler tilbake og i tillegg beholder sunt vett til bruk av kredittkortet. Dersom du har en stabil arbeidsplass, fast inntekt og disponerer pengene dine fornuftig, vil det være lavere risiko for banken, og du vil sannsynligvis få innvilget en høyere kredittgrense, enn om du har en usikker inntekt og generelt usikker økonomi. Det finnes likevel ofte muligheter for deg også uansett situasjon, og det er derfor bankene alltid individuelt vurderer søknader. Når kredittgrensen er brukt opp eller makset ut, som det ofte blir kalt, må du betale ned enten hele eller deler av kortet før du kan fortsette å bruke det som tidligere. Et kredittkort kan ofte være en smart form for mellomfinansiering, og gi deg store muligheter med riktig bruk.

Man kan på mange måter si at et kredittkort er et lite lån, som er rentefritt over en bestemt periode (eksempelvis 45 dager). Hvis du betaler ned det du har kjøpt med kortet i løpet av den rentefrie perioden, blir oftest kortet helt gebyrfritt å bruke. Dersom du ikke betaler ned kortets utestående saldo innen den rentefrie perioden utløper, vil det påløpe renter på den delen du har brukt av kredittrammen (kredittgrensen). Renter er bankens fortjeneste på kortet, og å ha et kredittkort krever derfor stor selvkontroll og selvbeherskelse, siden det er mulig å handle uten at «pengene forsvinner» fra kontoen med en gang. Det er også lett å la renter påløpe, noe som koster deg mer. Det er viktig at du før bruk tenker gjennom og legger en plan for hvordan du skal tilbakebetale de påløpte utgiftene raskest mulig.


Hvilke fordeler og ulemper har et kredittkort?

Et kredittkort har både fordeler og ulemper. Det er ofte lønnsomt for banken at du har et kredittkort, og konkurransen er høy blant bankene på markedet, noe som gjør at de fleste bankene ofte tilbyr mange ekstratjenester, og har flere rabattordninger til deg som kunde. Det følger ofte med en reiseforsikring, cashback-muligheter, rentefrie perioder, fri årsavgift og videre. Grunnen til at du får slike fordeler, er for å hindre konkurranse og stimulere til at du benytter kredittkortet oftere. Med gode og sunne rutiner kan det være smart å benytte et kredittkort til kjøp, slik at du får maksimalt ut av fordelene som tilbys. Siden du ikke betaler med en gang, vil du ofte også ha en form for «kjøpeforsikring» inkludert i kortet. Får du dermed ikke varene du har bestilt, kan du ta kontakt med banken, som vil reklamere på handelen hos selger. Det er derimot viktig å huske at du ikke «handler med egne penger».

Det er ikke mulig å få et kredittkort innvilget på dagen, siden alle søknader behandles individuelt. Det er lovfestet at det minimum skal gå fem-seks dager mellom søknadsprosess og postleggelse av kortet slik at du får betenkningstid, samtidig som bankene må gjøre detaljerte undersøkelser før de eventuelt kan innvilge kredittkortet. Vi oppfordrer til at bruk av kredittjenester og finansielle produkter skjer på en sunn og ansvarsfull måte. Dersom du har et problem med misbruk av kredittjenester og står i fare for å få økonomiske problemer, anbefaler vi at du lukker denne siden, oppretter dialog med dine kreditorer og oppretter kredittsperrer i eget navn så raskt som mulig. Her kan du finne Forbrukerrådets veiledning til betalingsproblemer.